Výborný bezmasý guláš s cizrnou je vhodný pro děti od cca jednoho roku věku. Nám moc chutná, tak doufám, že bude chutnat i vám. O své zkušenosti a nápady se podělte s ostatními v komentáři. Budu moc ráda.

Ingredience

  • 400 gramů uvařené cizrny (cca 200 gramů v suchém stavu)
  • 1 cibule
  • 2 velké brambory
  • 1 střední brambora na zahuštění
  • 2 velké mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1l vody
  • 400 ml vývaru (zeleninový, nebo masový)
  • 2 lžíce sladké papriky
  • špetku majoránky a drceného kmínu

Postup

Cizrnu propláchněte a přes noc namočte do studené vody. Druhý den cizrnu propláchněte a uvařte v nové vodě.  Vařte ji cca 1,5 hodiny. Cizrna musí být měkká a máslová. V polovině varu cizrnu osolte a  přidat můžete i bobkový list.

Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli přidejte mrkev nakrájenou na kostičky. Zaprašte červenou papriku a krátce orestujte (ne moc dlouho, aby nezhořkla). Poté podlijte 400 ml vývaru, přidejte brambory pokrájené na kostičky, dochuťte majoránkou, česnekem a kmínem. Dolijte vodu, aby byly brambory ponořené a vařte cca 15 minut.

Poté přidejte předem připravenou cizrnou (případně doplňte trošku vody dle potřeby). Zahustěte nastrouhanou bramborou a vařte ještě dalších 15 minut.

Podávejte samotné, nebo s kvalitním kváskovým pečivem.

Dobrou chuť 😉

Pin It on Pinterest

Share This