Často se mě ptáte na to, jak dělám rostlinná mléka. Níže se s vámi podělím o tři rostlinná „mléka“. A to z ovesných vloček, kokosu a rýže. Tato rostlinná mléka se dají použít i na pečení, případně já z nich dělám senzační palačinky. O recepty jak tato „mléka“ využít se s Vámi poradím příště.


Domácí ovesné mléko

250 g ovesných vloček
1 litr vody

Postup

Nejprve vločky, zalijte litrem vody. Nechte stát 8 až 10 hodin při pokojové teplotě. Následně rozmixujte v mixéru a sceďte přes plátno/látkovou plenu. Co nejdříve zpracujte. V chladničce vám vydrží maximálně tři dny.


Domácí kokosové mléko

Řidší mléko pro pití

50 g kokosu
500 ml vody

Postup

Kokos zalijeme teplou (pozor nikoliv horkou) vodou a necháme stát alespoň půl hodiny. V případě nutnosti lze mixovat rovnou i bez odstátí, ale s odstátím je lepší. Mixujte minimálně 5 až 6 minut. Já mixuji 8 minut. Poté sceďte přes plátno/látkovou plenu.

V případě, že budete z kokosového mléka chtít vyrobit kaši, nebo puding, tak je do 500 ml vody přidejte 80 g kokosu.

V případě, že budete chtít vyrábět kokosové tofu, přidejte na 500 ml vody 120 g kokosu.

A pokud budete chtít vyrobit kokosovou šlehačku, tak na 500 ml vody dejte 200 g kokosu a přidejte ještě 10 g tuku nejlépe kokosový olej.


 

Rýžové mléko

1 l studené vody
100 g rýže

Postup

Rýži propláchněte a vložte do vroucí neosolené vody. Vařte cca 15 – 20 minut.

Po uvaření slejte vodu a důkladně rozmixujte s 1 l studené vody. Rozmixovanou směs sceďte. Nechte vychladnout zakryté. Ihned spotřebujte, ale v případě nutnosti vám v chladničce vydrží až týden.

Pin It on Pinterest

Share This

 

Individuální konzultace

"Jak na příkrmy, aby dětem chutnalo"

Chcete se dozvědět více o příkrmech, jak a kdy zavádět jednotlivé potraviny. Jak začít a pokračovat s metodou BLW?

KLIKNĚTE NA NÍŽE UVEDENÝ ODKAZ A OBJEDNEJTE SI KONZULTACI JEŠTĚ DNES.

OBJEDNÁVEJTE ZDE

You have Successfully Subscribed!