Karbanátky s cuketou a krůtím masem, pečené v troubě. obědy od 1 rokuKarbanátky máme rádi, protože jsou chutné, rychlé a dají se vzít v případě potřeby i na cesty. Proto zkoušíme různé varianty. Tentokrát vám dám tip na karbanátky při které využijete cuketu. Jsou výborné jak kaší, tak samotné. Určitě vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnají.

Ingredience:

  • Cca 500 g mletého krůtího masa
  • 2 středně velké cukety, najemno nastrouhané
  • 1 vejce
  • 50 g ovesných vloček
  • 2 stroužky česneku
  • Hrst kukuřičné mouky

Postup

Troubu si předehřejte na 200 stupňů. Z nastrouhané cukety vymačkejte vodu. Poté přidejte maso a ostatní ingredience. Vše důkladně smíchejte do soudržné hmoty. Následně mokrýma rukama tvarujte jednotlivé karbanátky, které pokládejte na olejem vymazaný plech.

V troubě pečte cca 30 až 40 minut. V polovině doby pečení můžete karbanátky otočit.

Podávejte s bramborovou kaší, bramborem, nebo zeleninovým salátem.